Новини.

Публічна дискусія: чи далеко нам до відкритого довкілля?

п'ятниця, 05 липня 2019 50
5 липня в #EU_Project_Hub відбулася дискусія за участі ІТ-проектів, що працюють в природоохоронній сфері. Дискусія, ініційована проектом OpenAccess та Командою підтримки реформ при Мінприроди і мала визначити існуюче положення ІТ-рішень в галузі охорони довкілля.

В рамках дискусії обговорювався досвід моніторингу стану довкілля на основі відкритих даних в Україні та світі, створення інтерактивного реєстру екологічних проблем України, запровадження нової системи моніторингу повітря, досвід нової моніторингової системи річки Дніпро, тощо.

Керівниця проекту OpenAccess Леся Шевченко розповіла про створення та перші досягнення геоінформаційної системи "Відкрите довкілля". 

Захід завершився широкою дискусією у форматі вільного мікрофону. Її метою було обговорення проектів, які використовують відкриті дані та сучасні технології у вирішенні екологічних проблем.

Учасники заходу обговорили можливості ефективного застосування існуючих ресурсів та перспективи їх розвитку. Окремим питанням стала можлива співпраця між окремими проектами, яка дозволить вирішувати поставлені перед проектами цілі ефективніше та швидше.