Новини.

В рамках проекту "Відкритий доступ" було підписано Меморандум з Громадсько ініціативою «Waste Ukraine Analytics»

середа, 01 травня 2019 73
Мета співпраці - розвиток відкритих даних у сфері довкілля, покращення якості моніторингу стану довкілля в Україні та його цифровізації на загальнодержавному рівні.

Waste Ukraine Analytics -це група однодумців, які хвилюються про своє майбутнє і майбутнє наших дітей, навколишнє середовище в цілому та використання природних ресурсів. Ми впевнені, що з відкритих даних можна черпати корисну інформацію щодо поводження відходів та переробку вторсировини, збільшити навантаженість підприємств, що працюють з вторинною сировиною та зменшити виробництво товарів, що не підлягають переробці, збалансувати кількість відходів на промислових виробництвах та їх подальшої утилізації/продажу/переробки. 

Мета співпраці - розвиток відкритих даних у сфері довкілля, покращення якості моніторингу стану довкілля в Україні та його цифровізації на загальнодержавному рівні. Меморандум передбачає координацію діяльності Сторін щодо реалізації усвідомленого запиту від представників ініціативи Waste Ukraine Analytics на інформацію / дані у сфері поводження з відходами у геоінформаційній системі «Відкрите Довкілля» http://openenvironment.org.ua/index.htm, що розроблено в рамках проекту «Open Access»/«Відкритий доступ», та фінансується глобальною філантропічною організацією Luminate.
Фундація "Відкрите суспільство" буде інформувати свого партнера про актуальну інформацію щодо технічних можливостей проекту «Відкритий доступ» задля того, щоб оприлюднити запитувані дані в ГІС системі «Відкрите довкілля», відкриті шляхом проведення переговорів з власниками державних
даних.
Громадська ініціатива «Waste Ukraine Analytics» зобов'язалася формувати для команди проекту пріоритетний набір даних, щодо якого вона хотіла б здійснити републікацію в своєму пілотному проекті з вказанням їх розпорядників (суб’єктів господарювання чи юридичних осіб публічного права, що володіють даними).
Завантажить //Memorandum_OSF_WUA.pdf