Новини.

Обговорення Зеленої книги

вівторок, 12 червня 2018 7
12 червня 2018 року в офісі Реанімаційного пакету реформ відбулися громадські обговорення «Зеленої книги», розробленої в рамках проекту «Відкритий доступ»

Громадське обговорення «Зеленої книги: Відкрите довкілля. Проблеми та можливості створення єдиної інформаційно-комунікаційної системи сфери охорони навколишнього природнього середовища та сталого розвитку» стало частиною Шостого засідання Панелі Східного Партнерства з питань довкілля та клімату, яке проходить у Києві 12-13 червня 2018 року.

часники громадського обговорення – представники громадськості, експерти та урядовці з країн ЄС – Австрії, Словенії, Болгарії, Польщі а також – з Грузії, Молдови, Білорусі та Вірменії ознайомилися із структурою та потенційними можливостями нової інформаційної системи, перевагами її використання експертами, політиками, журналістами, представниками громадськості для розробки природоохоронних заходів, політик, журналістських розслідувань. Вони мали нагоду поставити запитання експертам, надати свої пропозиції та зауваження до запропонованої концепції, які будуть враховані під час подальшої роботи.

Враховуючи, що Фундація «Відкрите суспільство» є активним членом Форуму Східного Партнерства з 2014 року, презентація і обговорення створеної аналітичним центром «Зеленої книги» учасниками засідання було дуже важливим, зокрема й з огляду на розробку системного підходу до моніторингу якості води і повітря в Україні, який передбачений Стратегією державної екологічної політики до 2030 року.

Під час заходу заступник міністра екології та природних ресурсів Микола Кузьо та директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда підписали меморандум про обмін даними, які передбачається розміщувати на порталі єдиної інформаційно-комунікаційної системи. «Ця інформація буде відкрита і доступна для всіх. Нею зможе скористатися кожен. Зокрема, органи державної влади для виконання своїх завдань», - резюмував Микола Кузьо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.....