Новини.

Відкриття екологічних даних в Україні - нові виклики і можливості

неділя, 02 грудня 2018 139
1 грудня Фундацією “Відкрите суспільство” в рамках проекту Відкрите довкілля (Open Access) було проведено Open Data Camp: Довкілля - зустріч із заінтересованими і потенційними користувачами екологічних даних, на якій також обговорили можливості управління державними екологічними даними.

Експерти проекту Відкрите довкілля та представник Держводагенства обговорили з учасниками події нові підходи до відкриття і відображення даних про воду, нову систему відображення даних по воді, стан екологічного спостереження в Україні та нові виклики системи державного моніторингу водних ресурсів.

 Серед учасників Кемпу були представники бізнесу та громадських організацій в сферах екології та IT. Завдяки обговоренням проблем поточного відображення і якості екологічних даних ми отримали нові свідчення і запит на якісні дані у цій сфері. Всі результати обговорення будуть враховані при подальшому функціонуванні проекту Відкрите довкілля.

Відеозаписи виступів спікерів можна переглянути за посиланнями нижче:

Відео-частина 1.

Секція 1: "Що таке відкриті дані в сфері ДОВКІЛЛЯ. Нові підходи до відображення даних: приклади різних країн та організацій", Михайло Кольцов, експерт з технічних рішень проекту Open Access.

Секція 2: "Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів. Геопортал "Водні ресурси України", Марія Шпанчик, Державне агентство водних ресурсів України.

Відео-частина 2.

Секція 3: "Відкриті джерела інформації Міністерства екології і природних ресурсів України: стан і потенціал наповнення геоінформаційної системи "Відкрите довкілля", Надія Бабинська, експертка з відкритих даних проекту Open Access.

Відео-частина 3.

Секція 4: "Як відкрити дані? Проект "Open Access" ("Відкритий доступ")", Леся Шевченко, керівниця проекту Open Access.

Cекція 5: "Якість даних", Михайло Кольцов, експерт з технічних рішень проекту Open Access.

Захід було організовано в рамках проекту «Відкритий доступ», що його виконує ГО «Фундація «Відкрите суспільство» завдяки підтримці гранту від глобальної філантропічної організації Luminate, що є частиною the Omidyar Group (luminategroup.com).